Kwaliteit van schepen waarborgen

Onafhankelijke inspecties nieuwbouw of verbouwing schepen

Tijdens de nieuwbouw of verbouwing van schepen kan er behoefte zijn aan een onafhankelijke beoordeling van de technische staat en bouwkwaliteit. Wij kunnen worden ingeschakeld door opdrachtgevers om periodieke inspecties uit te voeren gedurende de bouw van een schip. Indien nodig, overleggen we samen met de scheepswerf om eventuele tekortkomingen te corrigeren of aanpassingen door te voeren. Bij voltooiing van het schip voeren we een eindafname uit. Als het schip volledig voldoet aan de gestelde eisen en goedkeuring krijgt, kan de opdrachtgever het schip accepteren.

Betrouwbare inspecties voor schepen, waar dan ook!

Onze inspecties worden zowel in binnen- als buitenland uitgevoerd. Daarnaast voeren we inspecties uit op verzoek van scheepseigenaren, scheepswerven, makelaars, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstanties. Wij staan klaar om professionele inspecties te bieden en de kwaliteit van schepen te waarborgen, ongeacht de locatie.

Inhuur / Uithuur

Wij bieden uitgebreide inspectiediensten voor het zowel in gebruik nemen als het beëindigen van de huur van vaartuigen. Dit omvat een grondige inspectie van het vaartuig en alle bijbehorende aspecten om te beoordelen in hoeverre het voldoet aan de vereiste normen en specificaties. Onze inspecties omvatten het controleren van de algehele technische staat, uitrusting, veiligheidsmaatregelen en naleving van regelgeving.

i

Rapporten

Na voltooiing van de inspectie voor het in gebruik nemen of beëindigen van de huur, stellen we gedetailleerde rapporten op die de bevindingen en eventuele aanbevolen acties omvatten. Deze rapporten bieden waardevolle inzichten en ondersteunen bij het nemen van beslissingen met betrekking tot het vaartuig en de huurovereenkomst.

Ons team

Of u nu een vaartuig gaat huren of de huurovereenkomst wilt beëindigen, ons team staat klaar om professionele inspecties en rapportages te leveren om ervoor te zorgen dat u goed geïnformeerd bent en de juiste stappen kunt ondernemen.

T

SPO-inspecties

In opdracht van verzekeraars voeren wij inspecties uit voor het Schade Preventie Onderzoek (SPO), zoals te vinden op de website van het IVR (Instituut voor Verzekeringen en Inspectie van Rijn- en Binnenvaart).

3

Onze inspecties worden uitgevoerd zowel in binnen- als buitenland.

Taxatie, keuring of inspectie nodig?

Bereik ons direct en gemakkelijk...

Overige inspecties

Ontdek ons brede
scala aan inspecties
waarop u kunt
vertrouwen

Bij ons kunt u terecht voor diverse inspectiewerkzaamheden, waaronder inspecties onder de laadvloer, ladingtanks, ballastruimten, (koel)beunen en meer.
Ook voeren we inspecties uit voor kleine vaartuigen volgens de vereisten van het Gemeentelijk Havenbedrijf Rotterdam, in verband met de afgifte van de voor het varen in de havens benodigde vergunning.
U kunt op onze deskundigheid vertrouwen voor een breed scala aan inspectiediensten.